Отстраниха от длъжност Радка Арнаудова като директор на СУ ”Васил Левски”

Отстраниха от длъжност Радка Арнаудова като директор на СУ ”Васил Левски”

Сподели:

Преди малко повече от година със заповед N РД 10-406/29.06.2018 г. Началникът на РУО София-регион прекрати конкурсната процедура за директор на СУ “Васил Левски” гр. Елин Пелин “поради нейното опорочаване”.

Тогава в сайта ,,Роден край,, писахме: Така конкурсът за директор на елитното, поне до неотдавна, средно училище в Елин Пелин – СУ “Васил Левски” – приключи, без да бъде излъчен печеливш кандидат. Не оспорваме професионалната подготовка на явилите се мераклии за шефския пост.

По-скоро – задкулисните игри на политическите партии и общинската администрация опорочиха за пореден път на пръв поглед една съвсем елементарна процедура. А именно – писмен изпит-тест и интервю, за преминалите успешно теста. Но точно на интервюто се намесва субективният фактор и…за директор на СУ ‘Васил Левски”. След дълги спорове членовете на изпитната комисия не можаха да постигнат консенсус за най-достойния кандидат за поста. Директор засега остава класиралата се на последно място при писмения тест в “честната” надпревара – досегашната и.д. директор – Радка Арнаудова.

През изминалата учебна 2018/2019 година от РУО София регион и МОН са извършени  проверки и са  установени сериозни нарушения от страна на г-жа Радка Арнаудова, при изпълнение на задълженията й като Вр.И.Д. „директор“ на СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин. Нарушенията са свързани с кадровата политика и с цялостната административно-управленска дейност на директора в училището. Във връзка с това, а също така и във връзка с получено отворено писмо от Обществения съвет, педагогическата колегия и ученическия съвет на СУ „Васил Левски“ – град Елин Пелин, изпратено до Министъра на образованието и науката, Комисията по образование и наука в 44-то НС на Р. България и Националния Омбудсман, трудовото й правоотношение е прекратено от 01.08.2019 година.

От 01.08.2019 г. за Временно изпълняващ длъжността „директор“ на Средно училище „Васил Левски“- гр. Елин Пелин, до заемането на длъжността въз основа на проведен конкурс, е назначена г-жа Мариета Христова, в изпълнение на задълженията на началника на РУО-София-регион. Г-жа Христова е учител по Информатика и ИТ, и по английски език от училището.

4,074 total views, 2 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Задържаха 63 – годишен шофирал с 2.37 промила

Задържаха 63 – годишен шофирал с 2.37 промила

Около 12.40 часа на 19 август, в с. Чурек, автопатрул спрял за проверка лек автомобил…
Съмнителни пакети пред офиса на ГЕРБ

Съмнителни пакети пред офиса на ГЕРБ

Днес около обяд беше отцепена част от централната част на Елин Пелин. Заради изоставени найлонови…
“Съединението прави силата” – традиционен събор в Побит камък

“Съединението прави силата” – традиционен събор в Побит камък

На 18 август в местността “Побит камък” се състоя Традиционният събор “Съединението прави силата”. Организаторите…
За удобство на децата

За удобство на децата

След като за първи път в историята си Община Елин Пелин разреши ромски празник в…