Отстраниха от длъжност Радка Арнаудова като директор на СУ ”Васил Левски”

Отстраниха от длъжност Радка Арнаудова като директор на СУ ”Васил Левски”

Сподели:

Преди малко повече от година със заповед N РД 10-406/29.06.2018 г. Началникът на РУО София-регион прекрати конкурсната процедура за директор на СУ “Васил Левски” гр. Елин Пелин “поради нейното опорочаване”.

Тогава в сайта ,,Роден край,, писахме: Така конкурсът за директор на елитното, поне до неотдавна, средно училище в Елин Пелин – СУ “Васил Левски” – приключи, без да бъде излъчен печеливш кандидат. Не оспорваме професионалната подготовка на явилите се мераклии за шефския пост.

По-скоро – задкулисните игри на политическите партии и общинската администрация опорочиха за пореден път на пръв поглед една съвсем елементарна процедура. А именно – писмен изпит-тест и интервю, за преминалите успешно теста. Но точно на интервюто се намесва субективният фактор и…за директор на СУ ‘Васил Левски”. След дълги спорове членовете на изпитната комисия не можаха да постигнат консенсус за най-достойния кандидат за поста. Директор засега остава класиралата се на последно място при писмения тест в “честната” надпревара – досегашната и.д. директор – Радка Арнаудова.

През изминалата учебна 2018/2019 година от РУО София регион и МОН са извършени  проверки и са  установени сериозни нарушения от страна на г-жа Радка Арнаудова, при изпълнение на задълженията й като Вр.И.Д. „директор“ на СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин. Нарушенията са свързани с кадровата политика и с цялостната административно-управленска дейност на директора в училището. Във връзка с това, а също така и във връзка с получено отворено писмо от Обществения съвет, педагогическата колегия и ученическия съвет на СУ „Васил Левски“ – град Елин Пелин, изпратено до Министъра на образованието и науката, Комисията по образование и наука в 44-то НС на Р. България и Националния Омбудсман, трудовото й правоотношение е прекратено от 01.08.2019 година.

От 01.08.2019 г. за Временно изпълняващ длъжността „директор“ на Средно училище „Васил Левски“- гр. Елин Пелин, до заемането на длъжността въз основа на проведен конкурс, е назначена г-жа Мариета Христова, в изпълнение на задълженията на началника на РУО-София-регион. Г-жа Христова е учител по Информатика и ИТ, и по английски език от училището.

4,251 total views, 1 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Светлините на коледната елха грейнаха в Елин Пелин

Светлините на коледната елха грейнаха в Елин Пелин

На един от най-важните православни празници – Никулден, на площад “Независимост” в Елин Пелин грейнаха…
29-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа

29-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа

Около 7 часа на 27 ноември в РУ – Елин Пелин се получил сигнал за…
Задържаха водач, управляващ автомобил с незаконни регистрационни табели

Задържаха водач, управляващ автомобил с незаконни регистрационни табели

РУ – Елин Пелин: Около 17 часа автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Опел Омега“,…
Валери Брънзелов бе избран за зам.-председател на Общинския съвет в Елин Пелин

Валери Брънзелов бе избран за зам.-председател на Общинския съвет в Елин Пелин

Общинския съветник от БСП Валери Брънзелов бе избран за заместник-председател на Общинския съвет в Елин…