Момчил Кюркчиев – един от най-успешните българи в Силициевата долина

Момчил Кюркчиев – един от най-успешните българи в Силициевата долина

Сподели:

Момчил Кюркчиев е усмихнат и позитивен, роден откривател. Той е един от най-успешните българи в Силициевата долина. През 2012 г. Момчил и Андрю Фърст основават “Линплом”. Продуктът, който компанията предлага – маркетинг платформа за мобилни приложения. “Линплом” обслужва международните пазари на няколко континента с офиси в Сан Франциско, Ню Йорк, Сингапур и София, съобщи bTV.

Най-ценния съвет Момчил е получил от майка си, която му е казвала, докато ходи на уроци по пиано, че “Който се мъчи, той ще се пъчи”.

Изградената от екипа на Момчил и “Линплом” корпоративна култура подрежда компанията сред най-добрите работодатели за 2018 г. според “Форчън” и “Сан Франциско бизнес таймс”.

“Много се радвам от това, което виждам в България, през последните 10 години се създаде едно ядро и ние сме една малка частица от него, като имаме офис в София и успяваме да подпомагаме. С инициативите около българският хъб и иновации, които се създават в Силициевата долина, се изгражда един вид мост, който помага на предприемачите в София да стъпят на пазарите в Америка. За мен това е важно, защото в икономиката ръстът идва от хора, които решават да предприемат нещо. Да създадат нещо, което да е с добавена стойност, а не да правят нещо, което е съществувало. За мен това ще даде възможност на България да се възроди с години и десетилетия напред от икономическа гледна точка”, каза Момчил.

Според него най-важното е да се говори с много клиенти и да се разбере какви са им нуждите, за да предложиш решение. Младите трябва да се настроят, че това е влакче, което се движи нагоре -надолу. И усещането за успехите, и за провалите е част от тази работата и не бива да се отказват, посъветва Момчил. Като отрицателно той намери у нас песимизма и циничното мислене.

Гордее се с това, че българите сме предприемчиви хора, например народните приказки описват как винаги се преборваме и как правим от нищо нещо в средата ни, коментира той. Гордее се с образованието си. Системата на образованието през 90-те е уникална и много хора са се доказали по света благодарение на нея, каза той.

 24,289 total views,  3 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Празнуваме Деня на християнското семейство

Празнуваме Деня на християнското семейство

Църквата отбелязва Въведение Богородично. Това е един от най-големите църковни празници, почитан както от католиците,…
Започва 40-дневният Коледен пост

Започва 40-дневният Коледен пост

От днес започва 40-дневният Коледен или Рождественски пост, които завършва на 24 декември – Бъдни…
Почитаме Архангел Михаил

Почитаме Архангел Михаил

Според християнската религия, седем са първенствуващите ангели, наречени Архангели, които стоят край Бога и всеки…
Православната църква отбелязва Димитровден

Православната църква отбелязва Димитровден

  На 26 октомври Българската православна църква почита паметта на Свети великомъченик Димитрий Мироточиви и…