Мая Евгениева: Ще работя за едно по-добро Лесново

Мая Евгениева: Ще работя за едно по-добро Лесново

Сподели:

Мая Евгениева е кандидат за кмет на село Лесново на изборите, които ще се проведат на 27 февруари. Тя е семейна с две деца. Мая Евгениева е кандидат за кмет с номер 6, издигнат от Демократична България с подкрепата на Продължаваме Промяната.

Вижте повече за идеите и мотивацията на Евгениева да се кандидатира за поста.

 Госпожо Евгениева, защо решихте да се кандидатирате за кмет на село Лесново? 

Родена съм в Лесново и ми е тъжно да виждам това прекрасно село в този вид. Искам да живея в Лесново, но при нормални условия, не да затъвам в кал при всяко излизане или да носим туби с вода за пиене. Цялото ми семейство е влюбено в Лесново и всички искат да живеем тук.

Вие сте единственият кандидат на политическа партия, защо не избрахте така модерния напоследък начин – чрез инициативен комитет?

Аз съм обикновен гражданин и досега не съм се занимавала с политика, но от опита, който имам в частния сектор знам, че успехи се постигат, когато имаш силен отбор до себе си и хора, на които да разчиташ. Освен че ще разчитам на всички хора от Лесново, смятам че е важно да имаме и политическа подкрепа, за да можем наистина да реализираме целите си. Затова разчитам на Демократична България и Продължаваме Промяната. Това да те издигат инициативни комитети, а после да разчиташ на партии за гласове не е за мен, искам да съм открита пред хората от самото начало. 

За мен няма по-ценна от подкрепа на местните жители, защото само заедно можем да променим Лесново така, че повече хора да се върнат да живеят тук и именно затова ще работя.

 От къде ще започнете, ако спечелите изборите?

Ако трябва да го кажа накратко – воден цикъл, улици, пенсионерски клуб, аптека. Това е списъкът за първия месец.

Ще настоявам да се извадят от архивите проектите за водния цикъл на Лесново. Има проекти за кандидатстване и нищо не се е случило напрактика.

Не е нормално в 21 век да нямаш канализация, а за качеството на питейната вода изобщо да не говорим. Страната ни е една от най-богатите на водоизточници, а домакинствата купуват бутилирана вода заради остарелите тръби.

Следват улиците на селото, които приличат повече на горски пътища. До изграждането на водния цикъл не е удачно да се слага асфалт, но ще настоявам да се включат средства за чакълиране, за да може да не ходим в кал.

В момента в Лесново няма нито едно място, на което по-възрастните хора да имат възможност да се срещнат, да поговорят или да направят нещо заедно. Затова още в първия си ден като кмет ще започна да работя за създаването на нов пенсионерски клуб.

Ще започна и инициатива за разкриването на аптека, защото сега е много трудно на част от хората да си вземат важни лекарства.

Знаете, че много местни хора, които отдавна не живеят в Лесново се връщат за празника Деведжии. Искам на следващия празник, когато се приберат да видят промяната на селото и своята възможност да се върнат да живеят тук.

Имате доста планове, но селските кметове нямат бюджет, ще трябва да разчитате на общината за повечето неща.

Така е, но няма да оставя нещата само на добрата воля на ръководството на общината. Ще настоявам пред кмета Симеонов да се изпълни задълженията по наредба, според която 30% от средствата, които общината е взела при продажбата на имоти по селата да се връщат като инвестиция към тях. За миналата година община Елин Пелин е продала имоти за над 370 хил. лева в село Лесново. Това означава, че поне 110 хил. лева трябва да се върнат в селото и в тази сума не включват парите от наеми, които също постъпват в общинския бюджет, а селата изобщо не могат да стигнат до тях и се борят за оцеляване.

Това е един от начините. Има и още стига да ти се работи, а освен че обичам да обещавам, обичам да изпълнявам казаното.

Вече съм говорила с инвеститор, който има интерес да направи хомеопатична клиника в селото, защото мястото е подходящо. Това освен, че ще отвори работни места, ще привлече хора.

 

 7,331 total views,  2 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Нов инстумент за работа с деца в ЦСРИ с финансова подкрепа от ФСЗ

Нов инстумент за работа с деца в ЦСРИ с финансова подкрепа от ФСЗ

Вече е реализиран проект „Социално взаимодействие чрез сензорни преживявания“ за осигуряване на адаптирана среда и…
Стефан Николов: Гласувах за промяна

Стефан Николов: Гласувах за промяна

За развитието на града и общината" за това гласува кандидатът за кмет на Елин Пелин…
С пожелание за успех на изборите в неделя кандидатът за кмет на община Елин Пелин от ПП -ДБ Стефан Николов отбеляза Димитровден с водосвет в Нови хан

С пожелание за успех на изборите в неделя кандидатът за кмет на община Елин Пелин от ПП -ДБ Стефан Николов отбеляза Димитровден с водосвет в Нови хан

Екипът на Продължаваме Промяната - Демократична България закри кампанията си в Елин Пелин. Кандидатите за…
Цветелина Вельова (ПП-ДБ): Училищата в малките населени места са изоставени на произвола

Цветелина Вельова (ПП-ДБ): Училищата в малките населени места са изоставени на произвола

Дни преди изборите за кметове и общински съветници, в Роден край представяме кандидатите за местната…