Филип Кирев: Грижата за спорта е част от държавната политика в здравеопазването

Сподели:

Реформаторският блок ще предложи законопроект, който да стимулира инвестициите в ‎спорта, подобно на меценатството в културата

В последните години държавата направи много за масовия спорт, но не можем да си затворим очите за проблемите в професионалния, независимо дали става дума за футбол, щанги или лека атлетика. Това каза Филип Кирев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за 26 Многомандатен ‎избирателен ‎район, който се срещна с футболистите на „Балкан“ – Ботевград минути преди стрещата им от Югозападната В група с отбора на „Пирин“ – Гоце Делчев.

Филип Кирев и кандидатът за народен представител от листата на реформаторите Велислава Костова подариха на отбора тениски и топки и им пожелаха успех в първенството.

„Приоритетите в политическата програма на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ са съдебна реформа, развитие на икономиката и бизнеса, здравеопазване и ефективни социални политики. Част от държавната политика в здравеопазването е грижата за спорта. Аз също съм тренирал футбол преди години и знам какво значение има активното движение за здравето на хората.

Преди да дойдем на стадиона, имахме няколко много интересни срещи в града. Видяхме се с Йордан Йорданов – главен секретар на Социалдемократическата партия, която е сред основателите на СДС.

Той е седми мандат общински съветник в Ботевград и ми разказа за една добра практика тук: общината финансово стимулира майки, взимайки под внимание образованието им.

В следващия парламент ще предложа подобна законова поправка, смятам, че ще проработи навсякъде“, допълни той.

„Реформаторският блок ще предложи и законопроект, който да стимулира инвестициите в спорта, подобно на меценатството в културата. Ще предложим данъчни облекчения за бизнеса, който спонсорира спорта“, заяви Велислава Костова.

Отборът на „Балкан“ Ботевград подкрепи кандидатите от реформаторската коалиция и им пожела успех на изборите. „Разчитаме на Вас, като на млад човек, при това – от Ботевград, и на вашата коалиция да ни представлявате в парламента и да защитите спорта и спортистите“, обърна се треньорът Иван Радовски към Велислава Костова.

 970 total views,  1 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

МВР предоставя бланка на декларация за придвижване през КПП в областните градове

МВР предоставя бланка на декларация за придвижване през КПП в областните градове

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на…
Светлините на коледната елха грейнаха в Елин Пелин

Светлините на коледната елха грейнаха в Елин Пелин

На един от най-важните православни празници – Никулден, на площад “Независимост” в Елин Пелин грейнаха…
29-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа

29-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа

Около 7 часа на 27 ноември в РУ – Елин Пелин се получил сигнал за…
Задържаха водач, управляващ автомобил с незаконни регистрационни табели

Задържаха водач, управляващ автомобил с незаконни регистрационни табели

РУ – Елин Пелин: Около 17 часа автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Опел Омега“,…