В Доганово обсъдиха незаконните къщи на ромите

Сподели:

Незаконните къщи на ромите от село Доганово станаха обект на интересен и най-вече – откровен дебат по време на предизборната среща в селото. Това бе и първият най-тежък разговор. „Като дойдат избори и все ни обещават, че ще ни узаконят къщите, ама все не става, разказа жена от засегнатите роми. И  г-жа Галя Георгиева дойде тук и ни обеща, че ще ни оправи проблема, но после нищо не направи, а ние искаме да си плащаме тока и водата“, продължи да изрежда жената. Ходила в общината, но няма отговор. А защо е така, попита Бойко Савов ромите. Защото са незаконни, ама все ни лъжат, че ще ги узаконят, беше отговорът на ромите. Но няма нито една докладна от бившия кмет на Доганово, който сега отново е кандидат, само че не от БСП, а от друга партия. Нито веднъж в ОбС не е постъпвало предложение от него да се предприеме процедура за решаване на въпроса с ромите в Доганово.
Живеем заедно и това е положението – трябва да се уважаваме и да се спазва редът, каза Николай Николов, кандидат за общински съветник, жител на Доганово. Ако влезем в общината, не е толкова трудно да се търси решение. Ще се парцелират терени и при изгодни условия да се продадат на законно пребиваващите роми да си направят къщи. И тъй като е имало много кражби, преди време е било решено в селото да има наета охранителна фирма. Но сега идеята на Бойко Савов и екипа му е да се създаде общинска охранителна полиция.
А що се отнася до това кой обещава и кой вярва, сами си направете сметката, каза Стефан Николов. Преди четири години са дошли, обещали са ви да ви решат въпроса с къщите, но нищо не са направили. Сега пак ще дойдат, пак ще обещаят, вие пак ако им повярвате – ще бъдете отново излъгани.
Преди седмица хора от селото споделили с Бойко Савов, че не ги интересува кой е направил парк или площадка, но завинаги ще запомнят кметът, който им е асфалтирал улицата и е направил водопровода. А сега, преди началото на срещата, разговарял с човек, който казал, че е в лошо състояние здравната служба. Съобщили на кмета, но той отговорил, че няма пари. Не може така да се говори, че няма пари. Аз съм забранил в къщи да се споменава този израз, каза Бойко Савов. За да кажеш, че няма пари, ти какво си направил, за да ги изкараш! При този бюджет на общината, който за последната година е от 20 млн. лв., а за четирите години управление на ГЕРБ е 71 млн. лв., и какво има налице при този толкова голям ръст на средствата на общината. А в същото време никакъв отчет не се дава за какво и колко са изхарчените пари.
Ако влезем в общината, ще получите пълен отчет за какво са изразходени средствата, каза Б. Савов. А в изказването си кандидат-кметът за с. Доганово Димитрина Григорова обяви, че ще работи за селото и за всичките му жители.

 1,894 total views,  3 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Патриарх Неофит благослови новопостроения храм ,,Св. Св. Равноапостоли Царе Константин и Елена,,

Патриарх Неофит благослови новопостроения храм ,,Св. Св. Равноапостоли Царе Константин и Елена,,

В слънчевия и ведър неделен ден на 29 септември стотици жители и гости на село…
Жители на Мусачево поискаха новият кмет да не продава земята

Жители на Мусачево поискаха новият кмет да не продава земята

„От всички кандидати за кметове в момента само Той е човекът, който може да докара…
Ще подам оставка, но няма да опетня името си

Ще подам оставка, но няма да опетня името си

21 октомври, с. ГАРА ЕЛИН ПЕЛИН – „Не съм си опетнил името никога досега и…
Кмет на Габра мерил колко асфалт е положен при ремонта на пътя

Кмет на Габра мерил колко асфалт е положен при ремонта на пътя

Фирмата преасфалтирала четири пъти белязаните с усмивки участъци от Андрей Пенчев Габра, 20 октомври –…