В Чурек не са чували за Социалния патронаж

В Чурек не са чували за Социалния патронаж

Сподели:

“Вие, жителите на село Чурек, едно от малките населени места в община Елин Пелин, винаги сте имали будна съвест и милеете за родното село, за което ви благодаря”. С тези думи започна предизборната среща на Стефан Николов, кандидат за кмет на общината от Коалиция “Алтернативата на гражданите” с жителите на китното планинско селце.

Представяйки основни моменти от Програмата за развитие на община Елин Пелин, Стефан Николов отбеляза:

“Нашата Коалиция не зависи от големите партийни централи. В Програмата обръщаме сериозно внимание на социалната политика. тя е от особено значение за всички, но най-вече за малките населени места. Колкото повече структури са общинска собственост, толкова повече имаме възможност от социална политика. Общинските предприятия, за разлика  от частните фирми, не гонят високи печалби. Тяхната дейност е в интерес на хората и общинската администрация при умело ръководство може да направи редица неща в подобряване условията на живот – транспорт, здравеопазване, инфраструктура. Осигуряване на спокоен обществен ред”, сподели пред присъстващите Стефан Николов.

Кандидатът за общински съветник от Коалиция “Алтернативата на гражданите Бойко Савов  подчерта:

“Знаете, че в малките населени места кмет не се избира. Кметският наместник се назначава от кмета на общината. Ако имаме мнозинство в Общинския съвет, ние ще предложим хората по места да предложат най-достойния кандидат за кметски наместник. Ние няма да ви обещаем още в понеделник да започнем изграждането на шумоизолираща стена на магистралата, както го правят нашите политически опоненти. Ние ви обещаваме, че след изборите ще дойдем с нашия екип при вас, ще седнем пак тук в тази зала и ще набележим три-четири от най-важните въпроси за решаване. Ще запишем кой за какво отговаря, докога трябва да се реши даден проблем , как и с какви средства ще се реши. Това е едно от нашите виждания за начина, по който трябва да се ръководи общината”.

Хората поставиха редица въпроси от своя бит: липсата на личен лекар на място, липсата на училищен автобус за четирите деца, които се возят до Елин Пелин и обратно с градския  транспорт, правостоящи и през ваканциите си плащат билетчето. те с основание поставиха и въпросът за високата цена на дървата, доставяни от общинското предприятие, като обърнаха внимание, че вместо по 5 куб. метра получават на-много по четири, независимо, че на документа пише 5 кубика. Фрапиращо бе, че повечето от тях не бяха чували за Социалния патронаж, камо ли да знаят каква дейност извършва.

4,798 total views, 1 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Светлините на коледната елха грейнаха в Елин Пелин

Светлините на коледната елха грейнаха в Елин Пелин

На един от най-важните православни празници – Никулден, на площад “Независимост” в Елин Пелин грейнаха…
29-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа

29-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа

Около 7 часа на 27 ноември в РУ – Елин Пелин се получил сигнал за…
Задържаха водач, управляващ автомобил с незаконни регистрационни табели

Задържаха водач, управляващ автомобил с незаконни регистрационни табели

РУ – Елин Пелин: Около 17 часа автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Опел Омега“,…
Валери Брънзелов бе избран за зам.-председател на Общинския съвет в Елин Пелин

Валери Брънзелов бе избран за зам.-председател на Общинския съвет в Елин Пелин

Общинския съветник от БСП Валери Брънзелов бе избран за заместник-председател на Общинския съвет в Елин…