Сериозна подкрепа за демократичния кандидат за кмет на Лесново

Сериозна подкрепа за демократичния кандидат за кмет на Лесново

Сподели:

Кандидатът за кмет на село Лесново от Демократична България Мая Евгениева получи сериозна подкрепа от партии от управляващата коалиция.

Днес на среща с жители на Лесново, на която Евгениева представи приоритетите си като кмет на селото, присъстваха заместник-председателят на Нардоното събрание и председател на ДСБ ген. Атанас Атанасов, председателя на регионалната комисия в парламента Настимир Ананиев от Пропдължаваме промяната, както и народните представители д-р Александър Симидчиев и Васил Зашкев от Демократична България.

Може да се обещава много, но е важно да има резултат. Селото е от римско време, а в 21 век ме е срам от това, което виждаме в момента – нямаме канализация, водопроводът е стар, няма лекар и аптека, коментира кандидатът за кмет.

Евгениева поиска народните представители да я подкрепят за изграждането на водопровод и в инициативата й за осигуряването на лекар и аптека в селото. Народният представител д-р Александър Симидчиев пое ангажимет да постави въпроса пред Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. За да има постоянен лекар са необходими около 2500 човека, но няма пречка да се направи график и един лекар да обслужва няколко села, коментира депутатът.

Трябва да убедим хората, че трябва да се промени начинът как ще се прилага властта. В следващата седмица трябва да разговаряте с всеки жител на Лесново и да ги убедите в това, каза ген. Атанасов.

Народният представител от Софийска област Васил Зашкев заяви, че застава твърдо на страната на жителите на Лесново и няма да допусне нуждите и проблемите да бъдат пренебрегвани. Ще направя приемна за община Елин Пелин и ще очаквам всички ви да споделите наболелите въпроси, добави самоковският депутат.

Настимир Аннаниев от Продължаваме промяната заяви, че бюджетът, който се очаква да се гласува тази седмица от Народното събрание предвижда повишаване с 30% на капиталовите разходи за общините. Сега е времето да поставите въпросите пред общинското ръководство, каза той. В момента има средства за проекти, но няма предложения, така че бъдете инициативни, призова Ананиев.

Общинският съветник Стефан Николов посочи, че Евгениева ще има подкрепа в Общинския съвет.

Мая Евгениева посочи, че има много идеи за развитие на селото. Ще настояват за изпълнение на общинската наредба, според която 30% от средствата от продадени имоти трябва да се връщат в населените места. За последната година около 120 хил. лева е трябвало да бъдат вложени в Лесново, но никой от нас не е видял подобно нещо, посочи тя.

Жители на Лесново поставиха въпросите за лошата транспортна схема, за калните „улици“, празните обещания от години за подмяна на водопровода и изграждане на канализация. Те подкрепиха Евгениева в за необходимостта от присъствието на лекар в селото.  

Предсрочните избори за кмет на село Лесново са следващата неделя – 27 февруари. 

Повече за това какво казаха народните представители пред жителите на село Лесново четете в следващите публикации. 

 44,821 total views,  30 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Вижте питането на Васил Зашкев към министър Караджов за пътя Елин Пелин -Костенец

Вижте питането на Васил Зашкев към министър Караджов за пътя Елин Пелин -Костенец

След като през месец Февруари, депутатът от София област на коалиция Демократична България и председател…
Какво различава интелигентните хора от глупаците

Какво различава интелигентните хора от глупаците

В съвременния свят всеки възприема себе си за интелигентен, като е много трудно човек сам…
Имен ден днес празнува Антим

Имен ден днес празнува Антим

На 3 септември Православната църква чества свещеномъченик Антим Никомидийски. Антим е гръцко име, което означава…
Васил Зашкев от ДБ- София област: Осигурихме 337 200 лв. за ремонт на пътя Елешница – Нови хан

Васил Зашкев от ДБ- София област: Осигурихме 337 200 лв. за ремонт на пътя Елешница – Нови хан

Областно пътно управление – София обяви обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен…