Сериозна подкрепа за демократичния кандидат за кмет на Лесново

Сериозна подкрепа за демократичния кандидат за кмет на Лесново

Сподели:

Кандидатът за кмет на село Лесново от Демократична България Мая Евгениева получи сериозна подкрепа от партии от управляващата коалиция.

Днес на среща с жители на Лесново, на която Евгениева представи приоритетите си като кмет на селото, присъстваха заместник-председателят на Нардоното събрание и председател на ДСБ ген. Атанас Атанасов, председателя на регионалната комисия в парламента Настимир Ананиев от Пропдължаваме промяната, както и народните представители д-р Александър Симидчиев и Васил Зашкев от Демократична България.

Може да се обещава много, но е важно да има резултат. Селото е от римско време, а в 21 век ме е срам от това, което виждаме в момента – нямаме канализация, водопроводът е стар, няма лекар и аптека, коментира кандидатът за кмет.

Евгениева поиска народните представители да я подкрепят за изграждането на водопровод и в инициативата й за осигуряването на лекар и аптека в селото. Народният представител д-р Александър Симидчиев пое ангажимет да постави въпроса пред Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. За да има постоянен лекар са необходими около 2500 човека, но няма пречка да се направи график и един лекар да обслужва няколко села, коментира депутатът.

Трябва да убедим хората, че трябва да се промени начинът как ще се прилага властта. В следващата седмица трябва да разговаряте с всеки жител на Лесново и да ги убедите в това, каза ген. Атанасов.

Народният представител от Софийска област Васил Зашкев заяви, че застава твърдо на страната на жителите на Лесново и няма да допусне нуждите и проблемите да бъдат пренебрегвани. Ще направя приемна за община Елин Пелин и ще очаквам всички ви да споделите наболелите въпроси, добави самоковският депутат.

Настимир Аннаниев от Продължаваме промяната заяви, че бюджетът, който се очаква да се гласува тази седмица от Народното събрание предвижда повишаване с 30% на капиталовите разходи за общините. Сега е времето да поставите въпросите пред общинското ръководство, каза той. В момента има средства за проекти, но няма предложения, така че бъдете инициативни, призова Ананиев.

Общинският съветник Стефан Николов посочи, че Евгениева ще има подкрепа в Общинския съвет.

Мая Евгениева посочи, че има много идеи за развитие на селото. Ще настояват за изпълнение на общинската наредба, според която 30% от средствата от продадени имоти трябва да се връщат в населените места. За последната година около 120 хил. лева е трябвало да бъдат вложени в Лесново, но никой от нас не е видял подобно нещо, посочи тя.

Жители на Лесново поставиха въпросите за лошата транспортна схема, за калните „улици“, празните обещания от години за подмяна на водопровода и изграждане на канализация. Те подкрепиха Евгениева в за необходимостта от присъствието на лекар в селото.  

Предсрочните избори за кмет на село Лесново са следващата неделя – 27 февруари. 

Повече за това какво казаха народните представители пред жителите на село Лесново четете в следващите публикации. 

 57,026 total views,  1 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Нов инстумент за работа с деца в ЦСРИ с финансова подкрепа от ФСЗ

Нов инстумент за работа с деца в ЦСРИ с финансова подкрепа от ФСЗ

Вече е реализиран проект „Социално взаимодействие чрез сензорни преживявания“ за осигуряване на адаптирана среда и…
Стефан Николов: Гласувах за промяна

Стефан Николов: Гласувах за промяна

За развитието на града и общината" за това гласува кандидатът за кмет на Елин Пелин…
С пожелание за успех на изборите в неделя кандидатът за кмет на община Елин Пелин от ПП -ДБ Стефан Николов отбеляза Димитровден с водосвет в Нови хан

С пожелание за успех на изборите в неделя кандидатът за кмет на община Елин Пелин от ПП -ДБ Стефан Николов отбеляза Димитровден с водосвет в Нови хан

Екипът на Продължаваме Промяната - Демократична България закри кампанията си в Елин Пелин. Кандидатите за…
Цветелина Вельова (ПП-ДБ): Училищата в малките населени места са изоставени на произвола

Цветелина Вельова (ПП-ДБ): Училищата в малките населени места са изоставени на произвола

Дни преди изборите за кметове и общински съветници, в Роден край представяме кандидатите за местната…