Седем съвета за пролетно почистване на дома

Седем съвета за пролетно почистване на дома

Сподели:

Пролетта е сезонът на действието, на промяната, на излизането от хибернация. И за да свържем още по-дълбоко с този сезон, е хубаво да подготвим достатъчно място в нашето пространство за всичко ново, което ще се появи в живота ни. Няма по-подходящо време от пролетта, за да освежим дома, да се отървем от всичко излишно и да създадем основата за сезона на изобилието. Ето и седем съвета за пролетно почистване на дома и живот в изобилие:

1.Изхвърлете всичко, за което не си спомняте дали изобщо сте го използвали
Безпорядък в дома, колата и офиса – вещи, които просто не са ви нужни, но които заемат доста пространство. Изхвърлете всичко ненужно и се фокусирайте върху това, което ви кара да се усмихвате. Поставете уредите за упражнения на видно място, за да ви изкушават. Всичко, което ви носи негативни мисли, но ви е жал да го изхвърлете, приберете някъде на скрито място. Поставете повече дрехи в светли цветове на видно място в гардероба ви, така че когато го отворите, да се настройвате на пролетна вълна.

2.Започнете сериозното почистване от кухнята
Основното почистване на хладилника ще ви накара да се почувствате страхотно. Според фън шуй чистият хладилник определено ще ви донесе просперитет. Изхвърлете всички счупени съдове. Сменете покривката и шалтетата на кухненските дивани. Нека промяната бъде осезаема и завладяваща всичките ви сетива.

3.Чистете и под нещата
Прахът има навика да се събира на невероятни места, особено под леглото, килима, дивана. Той обаче е причина за застой, тъй като възпрепятства циркулацията на енергията. А тя ви носи здраве и изобилие.

4.Измийте прозорците
Прозорците често се пренебрегват, както и дограмата на терасите. Измиването им обаче дава нова перспектива на живота ви. В допълнение към тях, измийте и щорите и пердетата.

5.Изхвърлете старите вестници и списания
Прегледайте рафтовете с книги и вижте дали имате такива, които не ви трябват. Подарете ги на някого. Прегледайте и купчините със стари вестници и списания. Те също водят до застой и задържат негативната енергия в помещението. Освободете място за новите си свежи идеи. Нека погледът ви се спира само на приятни гледки в дома, където да се прибирате с нетърпение.

6.Практикувайте „кеш шуй”
Организирайте по-добре бюджета си. Ако имате повече спестявания, дарете една малка част. По този начин ще накарате закона за привличането да удвои спестяванията ви. Можете да проучите и кои са най-добрите инвестиции в момента. Добре дошло е всичко, което може да направи пролетта ви по-богата.

7.Направете онлайн живота си повече дзен
Виртуалното пространство е друга среда, в която прекарваме много време и тя заслужава пролетно почистване. Използвайте пролетта, за да освежите профилите си в социалните мрежи с нови снимки, ярки цветове. А също така и намалете присъствието си в тях и прекарвате времето си сред красивата и вдъхновяваща природа.

 10,351 total views,  29 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Какво различава интелигентните хора от глупаците

Какво различава интелигентните хора от глупаците

В съвременния свят всеки възприема себе си за интелигентен, като е много трудно човек сам…
Имен ден днес празнува Антим

Имен ден днес празнува Антим

На 3 септември Православната църква чества свещеномъченик Антим Никомидийски. Антим е гръцко име, което означава…
Васил Зашкев от ДБ- София област: Осигурихме 337 200 лв. за ремонт на пътя Елешница – Нови хан

Васил Зашкев от ДБ- София област: Осигурихме 337 200 лв. за ремонт на пътя Елешница – Нови хан

Областно пътно управление – София обяви обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен…
Нови промени за електронните винетки

Нови промени за електронните винетки

Гражданите ще могат еднократно да коригират закупена електронна винетка, ако са допуснали техническа грешка при…