Седем съвета за пролетно почистване на дома

Седем съвета за пролетно почистване на дома

Сподели:

Пролетта е сезонът на действието, на промяната, на излизането от хибернация. И за да свържем още по-дълбоко с този сезон, е хубаво да подготвим достатъчно място в нашето пространство за всичко ново, което ще се появи в живота ни. Няма по-подходящо време от пролетта, за да освежим дома, да се отървем от всичко излишно и да създадем основата за сезона на изобилието. Ето и седем съвета за пролетно почистване на дома и живот в изобилие:

1.Изхвърлете всичко, за което не си спомняте дали изобщо сте го използвали
Безпорядък в дома, колата и офиса – вещи, които просто не са ви нужни, но които заемат доста пространство. Изхвърлете всичко ненужно и се фокусирайте върху това, което ви кара да се усмихвате. Поставете уредите за упражнения на видно място, за да ви изкушават. Всичко, което ви носи негативни мисли, но ви е жал да го изхвърлете, приберете някъде на скрито място. Поставете повече дрехи в светли цветове на видно място в гардероба ви, така че когато го отворите, да се настройвате на пролетна вълна.

2.Започнете сериозното почистване от кухнята
Основното почистване на хладилника ще ви накара да се почувствате страхотно. Според фън шуй чистият хладилник определено ще ви донесе просперитет. Изхвърлете всички счупени съдове. Сменете покривката и шалтетата на кухненските дивани. Нека промяната бъде осезаема и завладяваща всичките ви сетива.

3.Чистете и под нещата
Прахът има навика да се събира на невероятни места, особено под леглото, килима, дивана. Той обаче е причина за застой, тъй като възпрепятства циркулацията на енергията. А тя ви носи здраве и изобилие.

4.Измийте прозорците
Прозорците често се пренебрегват, както и дограмата на терасите. Измиването им обаче дава нова перспектива на живота ви. В допълнение към тях, измийте и щорите и пердетата.

5.Изхвърлете старите вестници и списания
Прегледайте рафтовете с книги и вижте дали имате такива, които не ви трябват. Подарете ги на някого. Прегледайте и купчините със стари вестници и списания. Те също водят до застой и задържат негативната енергия в помещението. Освободете място за новите си свежи идеи. Нека погледът ви се спира само на приятни гледки в дома, където да се прибирате с нетърпение.

6.Практикувайте „кеш шуй”
Организирайте по-добре бюджета си. Ако имате повече спестявания, дарете една малка част. По този начин ще накарате закона за привличането да удвои спестяванията ви. Можете да проучите и кои са най-добрите инвестиции в момента. Добре дошло е всичко, което може да направи пролетта ви по-богата.

7.Направете онлайн живота си повече дзен
Виртуалното пространство е друга среда, в която прекарваме много време и тя заслужава пролетно почистване. Използвайте пролетта, за да освежите профилите си в социалните мрежи с нови снимки, ярки цветове. А също така и намалете присъствието си в тях и прекарвате времето си сред красивата и вдъхновяваща природа.

 11,053 total views,  1 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Стефан Николов (ПП-ДБ) откри предизборната си кампания

Стефан Николов (ПП-ДБ) откри предизборната си кампания

Кандидатът за кмет на Елин Пелин Стефан Николов издигнат от ПП- ДБ откри предизборната си…
Здрави кметски битки ни очакват на 29 октомври

Здрави кметски битки ни очакват на 29 октомври

С най голямо внимание ще следим надпреварата за кметския пост в община Елин Пелин. Кметът…
Ясни са номерата на партиите и коалициите за местния вот

Ясни са номерата на партиите и коалициите за местния вот

С номер 66 ще можем да гласуваме за кандидатите  Промяната - Демократична България, (ПП-ДБ). Кандидат…
Стефан Николов е кандидатът за кмет на Елин Пелин на ПП – ДБ

Стефан Николов е кандидатът за кмет на Елин Пелин на ПП – ДБ

Стефан Николов е кандидатът за кмет на коалицията Продължаваме промяната – Демократична България. Николов беше…