Пушещо бунище налази шосето на Григорево

Пушещо бунище налази шосето на Григорево

Сподели:

Кризата с климата тревожи будните умове в тези горещи дни. Ние в Елин Пелин пък си имаме проблем с пушешто бунище, което заплашва да прелее в реката и шосето край Григорево.
Идеята за тази „площадка за строителни отпадъци“ стартира преди доста време от кмета на общината Ивайло Симеонов. Поставени са контейнери, в които жителите да изхвърлят строителните отпадъци, които не подлежат на депониране в сметището в Горна Малина. 
Казват, че пътят към ада е постлан с добри намерения. Вероятно общинските служители са превозвали до известно време отпадъците, но сега нещата са излезли извън контрол. Поне техния. 
Контейнерите са потънали в изсъхнала трева , а на площадката пред реката са нахвърляни купища отпадъци от всякакъв характер. Под прикритието на тъмните часове се изхвърлят всякакви ненужни вещи. Тук можете да видите дивани, шкафчета, посуда, автомобилни гуми, отломки от строителни отпадъци. И още много други неща… Които вече се доближават до шосето и назад към реката.
Семейство Дмитрови, които често разхождат тук кучето си, са изумени от бързото нрастване на сметището. А това показва още, че трябва да се определят и места за изхвърляне на различните отпадъци. Лятото е дълго и ремонтите продължават.
Преди година Общинското ръководство призоваваше жителите за подкрепа в кризата с депонирането на боклука. За сега кризата се отлага, но чука на вратата, защото депото ни е пълно и не се работи за дългосрочно решаване на проблема. Но проблем има. Да, не може да се постави полицай до всеки нарушител, но има ситуационен център или някой от стотиците с граждански договори да разчисти . Дали общината ще си свърши работата, да санкционира нарушителите и почисти бунището – ще видим.

730 total views, 1 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Светлана Трендафилова е новият зам.- областен управител на София област

Светлана Трендафилова е новият зам.- областен управител на София област

Бившия кмет на гара Елин Пелин и Общински съветник от ГЕРБ Светлана Трендафилова бе назначена…
Обявиха грипна епидемия в Софийска област

Обявиха грипна епидемия в Софийска област

Грипна епидемия е обявена на територията на Софийска област, област Перник и област Смолян от…
Новите глоби на КАТ 2020 вече са в сила

Новите глоби на КАТ 2020 вече са в сила

На 21 януари влязоха в сила новите и по-високи санкции на КАТ за нарушенията на…
Светлините на коледната елха грейнаха в Елин Пелин

Светлините на коледната елха грейнаха в Елин Пелин

На един от най-важните православни празници – Никулден, на площад “Независимост” в Елин Пелин грейнаха…