Препълнена зала посрещна кандидат-кмета Стефан Николов в с. Петково

Препълнена зала посрещна кандидат-кмета Стефан Николов в с. Петково

Сподели:

Вчера в препълнената зала на читалището в село Петково се проведе предизборна среща на кандидат-кмета и водач на листата за общински съветници на Коалиция “Алтернативата на гражданите” Стефан Николов.

Пред присъстващите в салона на читалището жители на селото кандидатът за кмет на община Елин Пелин представи основните приоритети на коалицията за развитие на общината през следващите четири години,.

Освен това, по време на разговора Стефан Николов посочи десетките неизпълнени обещания на доскорошния общински кмет. И беше категоричен, че само с честно и открито планиране, ръководене и контролиране на процесите в социално-икономическия и културния живот в Община Елин Пелин, може да се управлява в интерес на елинпелинчани.

“Досегашният ми опит в работата, с която се занимавам, ме научи да се захващам да правя само неща, в които вярвам. И винаги успявам да ги доведа до успешен край. Затова този път реших да се кандидатирам за кмет на община Елин Пелин. Доста време отлагах този момент, като се надявах, че избраните ще оправдаят очакванията ми за просперитет на родния ни край. Уви, това не се получаваше. Аз много добре осъзнавам, че човек не може да знае и разбира от всичко. Затова ангажирах в екипа си експерти от икономическата и социалната област, експерти с богат опит на национално и европейско ниво. С тяхна помощ, както и с помощта на позитивно настроените хора от общината ще направим родния ни край по-добро място за живеене”, сподели пред присъстващите кандидат-кметът Стефан Николов.

На срещата бе представен и кандидатът на Коалиция “Алтернативата на гражданите” за кмет на село Петково Илиян Кръстев. Той представи пред жителите на селото идеите си за промяна, сред които възстановяване на дейността на “Младежкия дом”, откриване на кафе и ресторант, както и оправяне на инфраструктурата извън главния път.

Пред жителите на Петково бе представен и втория в общинската листа предприемачът Бойко Савов, общински съветник в миналия мандат, който от своя страна подчерта: “През четиригодишния си мандат като общински съветник се убедих, че с голи обещания може да се прави само половинчато политика, но не и да се постигнат реални резултати. Липсата на контрол по изпълнение на взети вече решения доведоха до пълен хаос в ръководене на процесите в общината. Прозрачността в дейността на досега управляващите си остана само в предизборните им обещания, казани преди четири години. Затова ние възнамеряваме да изградим контролен орган, инспекторат, без да увеличаваме щата на общинската администрация. В него ще се включат и местни граждански движения и инициативи. Така ще се вижда за какво се харчат парите на хората, до стотинка. За четири години съвместна работа със Стефан Николов се убедих, че той се подготвя най-отговорно за всяко заседание на Общинския съвет, не само по аспекти на Постоянната комисия, която ръководеше, но и по всички теми, включени в дневния ред. Тази негова последователност в постигане на целите ме накара да застана зад него в борбата му за честно и прозрачно управление”.

По време на срещата кандидатите отговориха на множество въпроси на жителите на селото, сред които за газификацията, за цената на дървата за огрев, за зимната поддръжка на пътя до общинския център, за асфалтирането на селските улици и изграждането на осветена велоалея до града. Кандидат-кметът Стефан Николов беше повече от категоричен,че ако бъде избран ще подготви подробна четиригодишна програма за развитие на Петково и останалите населени места в общината, която ще се финансира освен с обещаните, но неотпуснати от доскорошния кмет средства, но и със средства от оперативната програма на ЕС за развитие на селските райони. Практиката на доскорошното общинско ръководство за изпускане на подобни жизненонеобходими на селата средства, ще бъде прекратена, подчерта Николов.

В края на срещата той призова жителите на село Петково да подкрепят Коалиция “Алтернативата на гражданите”, гласувайки с N 67 в интегралната бюлетина. По този начин ще бъде поставено ново начало в издигане просперитета на община Елин Пелин.

 6,452 total views,  5 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

МВР предоставя бланка на декларация за придвижване през КПП в областните градове

МВР предоставя бланка на декларация за придвижване през КПП в областните градове

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на…
Светлините на коледната елха грейнаха в Елин Пелин

Светлините на коледната елха грейнаха в Елин Пелин

На един от най-важните православни празници – Никулден, на площад “Независимост” в Елин Пелин грейнаха…
29-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа

29-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа

Около 7 часа на 27 ноември в РУ – Елин Пелин се получил сигнал за…
Задържаха водач, управляващ автомобил с незаконни регистрационни табели

Задържаха водач, управляващ автомобил с незаконни регистрационни табели

РУ – Елин Пелин: Около 17 часа автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Опел Омега“,…