Мая Манолова: Няма да правя партия и няма да подкрепям други кандидати за кметове

Мая Манолова: Няма да правя партия и няма да подкрепям други кандидати за кметове

Сподели:

След като официално инициативен комитет днес издигна кандидатурата й за кмет на София, Мая Манолова критикува управлението на ГЕРБ и обяви, че в лицето на Йорданка Фандъкова столицата има не кмет, а изпълнителен директор, който изпълнява решенията на солиден приятелски кръг.

“София не е нито лява, нито дясна. София е изтерзана от корупция. И смятам на това да сложа край. Обръщам се към всеки един жител на столицата да гласува. Вотът е най-силното оръжие на демокрацията и единственото, пред което режимът на ГЕРБ изпада в паника. Само чрез вота можем да отвоюваме София обратно”, обяви Манолова на представянето на кандидатурата си, която ще бъде подкрепена от БСП другата седмица.

Предизборната платформа на Манолова ще бъде готова в средата на септември, а в изработването й ще участват експерти. Днес тя обяви, че си представя столицата чиста, светла и такава, че може да се диша. Кандидатът за кмет все още няма лозунг, но от два дни повтаря, че промяната започва от София. Очакванията й са за нечестна, агресивна и подла кампания.

Мая Манолова няма да подкрепя листа с кандидати за общински съветници в София. Тя обяви още, че ако спечели изборите, ще разчита на подкрепата на общинските съветници от всички листи.

Ще подкрепите ли независими кандидати за кметове и общински съветници в страната, както поискаха в отворено писмо до Вас?

– Не. Няма да подкрепям независими кандидати в страната. Нямам такова намерение. Никога не съм обявявала или подкрепяла подобна идея. Имам кауза. Каузата е София. Има задача да спечеля кметските избори в София. Това е, към което се стремя и аз, и хората, които ме подкрепят.

Ще направите ли политическа партия?

– Това е една от фейк новините, които бяха разпространени от официозите на властта. Нямам никакво намерение да се занимавам с партийно строителство. Имам една кауза и тази кауза е София. Непосредствената ми задача е победата на изборите в София, след което да докажем, че София може да се управлява по друг начин; че моделът може да бъде разграден; че може да се управлява за и с гражданите. Нямам абсолютно никакво намерение да се занимавам с каквито и да било проекти. Това е лъжлива новина.

Източник: Дневник

683 total views, 2 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Започва 40-дневният Коледен пост

Започва 40-дневният Коледен пост

От днес започва 40-дневният Коледен или Рождественски пост, които завършва на 24 декември – Бъдни…
От днес зимните гуми са задължителни

От днес зимните гуми са задължителни

От 15 ноември ползването на зимни гуми е задължително за всички видове автомобили. Гумите, подходящи…
От 1 януари първият ден от болничния няма да се заплаща

От 1 януари първият ден от болничния няма да се заплаща

От 1 януари 2020 г. първият ден от болничния няма да се заплаща, т.е. ще…
Почитаме Архангел Михаил

Почитаме Архангел Михаил

Според християнската религия, седем са първенствуващите ангели, наречени Архангели, които стоят край Бога и всеки…