КПП-тата само тормозят хората

КПП-тата само тормозят хората

Сподели:

Над 200 контролно пропусквателни пункта са разкрити в цялата страна с цел да препятства свободното движение на хора в и извън областните градове на страната.
КПП-тата не спират движението, а само го забавят. Всеки може да си попълни декларация и да посочи основателни причини, за да пътува извън областния град или да се прибере. Тези обстоятелства нито могат да бъдат проверени на място, нито проследени в последствие.

При условие, че хотелите, ресторантите и курортите са затворени, къде би могъл да отиде човек, освен при свои близки или в къща/имот, намиращ се извън града, в който живее?
Какво лошо има в това, човек да отиде да занесе храна на възрастни роднини или да прекара няколко дни в къща/вила, намираща се извън града? Това не само не би попречило, а даже е в подкрепа на политиката на социална изолация!
Спирането на движението извън градовете би имало смисъл, ако епидемията е локализирана. Например, ако имаше заразени само във Видин, е логично да се ограничи движението от и в града, с цел да се предотврати разпространението в другите частни на страната. Само, че случаят не е такъв и заразени в коронавирус има в цялата страна.

КПП-тата се намират само в областните градове, а хората, които живеят в останалите градове и села могат да пътуват до други такива места без ограничения. Така например, ако живееш в Самоков няма проблем да отидеш до Казанлък, Асеновград, Дупница или Рилския манастир без да ти е необходима декларация и без да минаваш през КПП. Ако обаче искаш да отидеш от София или Перник до което и да е тези места трябва да попълниш декларация, в която да пишеш, че си по работа или помагаш на близък. Няма научни доказателства, че коронавирусът да се разпространява само между жители на областни гардове или че пита къде живееш, преди да се настани в носоглътката ти. Единственото обяснение защо няма КПП-та в другите градове е, че толкова е капацитета на МВР-то.

КПП-тата са напълно безсмислен разход на време нерви и пари. Кипи безсмислен труд за няколко хиляди полицаи. Печатят се стотици хиляди тъпи декларации, които никой, никога няма да прочете. Хиляди автомобили чакат на опашка с часове и горят залудо бензин. Тези, които пътуват, за да отидат на работа, губят във висене по няколко часа на ден всеки ден.
Всичко това без никакъв, ама абсолютно никаква полза от епидемиологична гледна точка. Само тормоз и за полицаите и за пътуващите.
Д-р Стойчо Кацаров

Източник:https://czpz.org/

 5,694 total views,  4 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Според НСИ 24 хил.работни места загуба за тримесечието

Според НСИ 24 хил.работни места загуба за тримесечието

Очаквано по време на коронакризата все по-малко хора в България имат работа, показват предварителните данни…
Турция определи 1% на ДДС за туризма

Турция определи 1% на ДДС за туризма

В подкрепа на туристическия бранш, който беше един от най-засегнатите сектори от коронавируса, турското правителство…
Православната църква празнува Свети Дух

Православната църква празнува Свети Дух

На празника Свети Дух, който се отбелязва в деня след Петдесетница, Православната църква отдава почит…
Честит 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Честит 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

24 май е един от най-светлите български национални празници. На днешната дата честваме Деня на…