Григоревци посрещнаха с много въпроси за нерешени проблеми кандидата за кмет Стефан Николов

Григоревци посрещнаха с много въпроси за нерешени проблеми кандидата за кмет Стефан Николов

Сподели:

На проведената вчера от Коалиция “Алтернативата на гражданите” среща с жителите на село Григорево кандидатът за кмет на община Елин Пелин Стефан Николов сподели, че макар през изтеклия четиригодишен мандат на управление на ВМРО село Григорево да се радваше на специално отношение, в него остават редица нерешени проблеми, тормозещи живеещите там.  В навечерието на местните избори центърът на селото е строителна площадка, където набързо и хаотично се пръскат общински пари, само и само да се покаже колко загрижено е досегашното ръководство.

По време на срещата хората поставиха редица въпроси за стоящите още пред селото проблеми. Режим на и без това некачествената вода, кални и неосветени улици, неуредена инфраструктура в покрайнините на селото. Особено остро бе дискутиран т. нар. електропастир, който застрашава здравето и живота на живеещите наблизо, както и играещите наоколо малки деца.

В обръщението си към присъстващите Стефан Николов показа, че е отлично запознат с проблемите и на това населено място. Той увери присъстващите, че в програмата за развитие на община Елин Пелин, разработена от Коалиция “Алтернативата на гражданите” е съобразена с реалните икономически възможности и е напълно изпълнима. “Нашата програма, за разлика от програмите на опонентите ни, не е раздута с празни обещание. Освен че виждаме проблемите, ние, благодарение на екипа от специалисти и дългогодишния си опит, знаем как да ги решим”, подчерта Стефан Николов.

Като основен приоритет в програмата г-н Николов посочи социалните ангажименти, които общинският социален патронаж трябва да реализира – изграждане на нова, модерна кухня, общинска пералня и химическо чистене. В областта на сигурността, той бе категоричен, че е необходимо създаването на общинска полиция, която да поеме видеонаблюдението от частната фирма и да гарантира сигурността и спокойствието на живеещите в населените места съвместно в националната полиция.

Той представи и кандидата за кмет на село Григорево Любомир Ангелов.

В непринуден диалог с жителка на селото Стефан Николов обеща веднага да й съдейства за ремонт на уличното осветление пред дома й. Той попита доскоро действащия кмет на Григорево, присъствал на срещата и опитвал се да създава конфликтни ситуации през цялото време, може ли да се помогне на жената. Мариан Венков отговори, че икономически не е рентабилно да се ползва автовишка само за една крушка, защото машиносмяната на ден струвала 250 лева. И по-рентабилно е да се изчакало да изгорят повече крушки, което предизвика несдържан смях сред присъстващите на разговора. Стефан Николов обаче го контрира, казвайки че общината има договор с фирма, грижеща се за уличното осветление в цялата община, която е задължена да сменя всяка изгоряла крушка от уличното осветление, при наличието на сигнал от живеещите в съответното населено място.

 

5,060 total views, 1 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Ивайло Симеонов положи клетва като кмет на община Елин Пелин

Ивайло Симеонов положи клетва като кмет на община Елин Пелин

В деня на Свети Мина Литургия за здраве и благополучие, отслужена от отец Иван Плещов,…
Ивайло Симеонов спечели кметския пост на балотажа

Ивайло Симеонов спечели кметския пост на балотажа

Досегашният кмет на община Елин Пелин Ивайло Симеонов, подкрепян от ПП ВМРО – Българско национално…
Стефан Николов: “Уверен съм в правотата на избора си”

Стефан Николов: “Уверен съм в правотата на избора си”

Минути, след като даде своя вот за бъдещето развитие на община Елин Пелин, кандидатът за…
В неделя преминаваме към зимно часово време

В неделя преминаваме към зимно часово време

В 4 часа сутринта на 27 октомври връщаме часовниците с един час назад и преминаваме…