Център “Свети Йоан Рилски” в Горна Малина с апарати за физиотерапия от ново поколение

Център “Свети Йоан Рилски” в Горна Малина с апарати за физиотерапия от ново поколение

Сподели:

Центърът за социална рехабилитация и интеграция „Свети Йоан Рилски“ в село Горна Малина вече разполага с модерна апаратура за физиотерапия. Два уреда на обща стойност над 42 хил. лева са на разположение на потребителите на първия у нас църковен социален център.

Уредите са закупени по проект „Адаптирано социално включване чрез физиотерапия“, финансиран от Фонд „Социална закрила“ със сумата от 35 976 лева. Проектът е с насоченост към всички деца в общината, които имат необходимост от подобен тип терапия.

С изпълненоието на проекта социалната услуга в Горна Малина разполага с високочестотен лазер и апарат за Текар терапия, която стана хит в последните години във физиотерапията.

Освен че е изключително полезна за спортисти, Текар терапията има благоприятстващ ефект върху деца с напрежение в мускулите, скъсени сухожилия, мускулни спазми, хронични и постоянни възпаления на мускули, стави и нерви.

Високочестотнитя лазер от своя страна се използва за остри състояния, при които не се препоръчват други мануални дейности, освен физиотерапия за намаляване на възпалението.

Изключително сме благодарни на Фонд „Социална закрила“, които финансираха закупуването на апаратите и без чиято помощ нашите потребители трудно биха имали достъп до подобна терапия, която не само е скъпа, но и не е налична в близост като изключим столицата, споделят специалисти от Центъра в Горна Малина.

Уверени сме, че с работата с апарати от високо поколение, не само ще увеличим възможностите са подобрим състоянието на децата с увреждания, но и ще продължим работата си за подобряване на физическото здраве на всички деца в община Горна Малина и близките населени места. Доброто физическо здраве, което има благотворен ефект и върху психологическото състояние на децата, спомага за намаляването на социалната изолация и подпомага цялостния процес и възможности за включване в обществения живот, затова то е във фокуса на работата ни, коментират от Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Свети Йоан Рилски“.

 4,520 total views,  1 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Стефан Николов (ПП-ДБ) откри предизборната си кампания

Стефан Николов (ПП-ДБ) откри предизборната си кампания

Кандидатът за кмет на Елин Пелин Стефан Николов издигнат от ПП- ДБ откри предизборната си…
Какво различава интелигентните хора от глупаците

Какво различава интелигентните хора от глупаците

В съвременния свят всеки възприема себе си за интелигентен, като е много трудно човек сам…
Нови промени за електронните винетки

Нови промени за електронните винетки

Гражданите ще могат еднократно да коригират закупена електронна винетка, ако са допуснали техническа грешка при…
ДНЕС Е ВЕЛИКА СЪБОТА “НАЙ-БЛАГОСЛОВЕНИЯТ ДЕН ОТ СТРАСТНАТА СЕДМИЦА”

ДНЕС Е ВЕЛИКА СЪБОТА “НАЙ-БЛАГОСЛОВЕНИЯТ ДЕН ОТ СТРАСТНАТА СЕДМИЦА”

Днес е Велика събота – последният ден от Страстната седмица, предшестващ Великден. Ако все още…