Българската асоциация на заведенията остро заплаши Ангелов

Българската асоциация на заведенията остро заплаши Ангелов

Сподели:

В позиция на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията се заявява, че абсолютно неприемливо е каквото и да е затягане на мерки, свързано със заведенията.Позицията идва по повод от среща между здравния министър Костадин Ангелов, Националния оперативен щаб и Националния ваксинационен щаб, и РЗИ-тата в страната.
На срещата здравните власти изразиха немерение да се въведат отново по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса заради рязко увеличения брой заразени.

„Отварянето на дневните заведения на 1 март беше най-логичното нещо, което можеше и се очакваше да се случи. Дали е било закъсняло действие? Според нас – ДА! Но то вече е факт и заведенията набират скорост. Клиентите ни също започват да се чувстват все по-сигурни, посещавайки нашите обекти, защото виждат, че всички противоепидемични мерки се спазват и обстановката не е по-различна или рискова в сравнение с пазаруването в магазин или посещаването, на който и да е друг търговски обект.”, са част от мотивите в позицията.

В позицията на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията се казва още:
Противопоставяме се остро на всякакви идеи, прокрадващи се сред членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на здравеопазването и всякакви знайни и незнайни математици и вирусолози. Ново затваряне, отлагане на откриването на нощните клубове на 1 април 2021 г., въвеждането на забрани на локален принцип, намаляване на работното време или каквито и да е други безумни идеи и рестрикции.

Абсолютно неприемливо е каквото и да е затягане на мерки, свързано със заведенията!

Събитията от последните дни ни връщат към месец октомври 2020 г., когато на среща с министъра на здравеопазването получихме уверение, че няма да бъдем затворени, часове по-късно се започна с регионалните мерки, а скоро след това и с пълното ни затваряне!!!

Сега проф. Костадин Ангелов първо обяви как мерките със затварянето не работят, а Европа говори за „българския модел“. Вече обаче се говори за регионални мерки, в които сме споменавани директно, от което нашият опит сочи, че се мисли и за по-драстични рестрикции.

И то само седмица, след като бяхме отворени! И то месеци, след като колегите ни в хотелите работеха и се видя, че това не води до повишаване на заразяването.

Ние вече дадохме нашата лепта с цената на над 5 месеца затворени дневни и над 9 месеца затворени нощни заведения от началото на истерията. Нямаме нужда от забрани, а от правила! Измислете ги! Защото забраните в световен и европейски мащаб не работят! Говорим го от 1 година! Здравният министър също го призна!

Ние няма да приемем нищо друго освен вече разписаните мерки и дати. И използваме случая отново да настояваме за незабавно изплащане на обещаните 20% от оборота за месеците, в които сме затворени. Защото множеството наши колеги все още не са получили тази жизненоважна за оцеляването им подкрепа. Настояваме за навременна подкрепа за нашите служители, много от които вече търсят препитание в други сектори.

И призоваваме – ако някой иска да затрие българските заведения, нека излезе и да го заяви директно! И да си носи последствията от това…

Нека да е ясно – ние искаме само да работим! На жълтите павета вече пяхме и танцувахме! Явно сме останали неразбрани с това си послание, но сме готови да бъдем и по-директни в отстояване на правата си.

 56,500 total views,  1 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Депутат от демократите: Може да има лекар във всяко село

Депутат от демократите: Може да има лекар във всяко село

Да има лекар във всяко село в община Елин Пелин не е невъзможна задача, заяви…
Депутат от Продължаваме промяната: Давайте проект за водопровода на Лесново

Депутат от Продължаваме промяната: Давайте проект за водопровода на Лесново

В момента има много средства за реализиране на проекти за подобряване на инфраструктурата, моментът е…
Сериозна подкрепа за демократичния кандидат за кмет на Лесново

Сериозна подкрепа за демократичния кандидат за кмет на Лесново

Кандидатът за кмет на село Лесново от Демократична България Мая Евгениева получи сериозна подкрепа от…
Ясни са кандидатите за предсрочните избори в Лесново

Ясни са кандидатите за предсрочните избори в Лесново

Вчера изтече крайният срок за регистрация на кандидатите на частичните предсрочни избори за кмет на…