Алтернативата на гражданите е с ясна позиция за бъдещето развитие на село Доганово

Алтернативата на гражданите е с ясна позиция за бъдещето развитие на село Доганово

Сподели:

Вчера в село Доганово се проведе поредната среща на кандидат-кметa на Коалиция „Алтернативата на гражданите“ Стефан Николов с местни жители. Пред публиката в салона на читалището беше представена също така и кандидатката за кмет на селото Ина Григорова, както и кандидатите за общински съветници на коалицията Бойко Савов, Ангел Славчев и Величка Йорданова.
“По една или друга причина имам по-особено отношение към село Доганово. От дълги години наблюдавам какво се случва в селото и за съжаление трябва да отбележа, че се случва едно голямо НИЩО”. С тези думи Стефан Николов постави началото на диалога между представителите на „Алтернативата на гражданите“ и жителите на населеното място.
“Вече осем години съм общински съветник в Община Елин Пелин. През този период съм внесъл много предложения по различни теми, част от които пряко касаят и Доганово. Независимо, обаче, че по тези мои предложения има решения на Общинския съвет, от страна на общинската администрация нищо не се прави. Ще дам само един пример. А те са десетки. В началото на изтеклия вече четиригодишен мандат, предложих и Общинският съвет взе решение 30 процента от постъпленията в общинската хазна да се връщат в селата. До сега са върнати НУЛА лева. Всички тези ощетяващи населените места в общината действия от страна на общинската управа ме мотивираха да се кандидатирам за кмет на община Елин Пелин. Доганово има тежки проблеми с инфраструктурата, с пътищата, с тротоарите. с водопровода и канализацията. Затворен е Домът за деца, лишени от родителски грижи, и той сега пустее и се руши. Училището функционира под критичния минимум. Детската градина през зимата се отоплява с климатици, защото тръбите на парната инсталация са спукани. Същевременно има чисто ново паро-котелно, което също не работи ефективно, а може да се използва за отопление не само на детската градина и училището, а и на читалището.“
Стефан Николов също така каза, че за решаването на всички посочени проблеми е включил в екипа си редица известни специалисти, които с богатия си практически опит и позиции в държавните институции ще му помогнат проблемите да бъдат решени в рамките на един мандат. Сред тях се отличава името на Бисер Манолов, финансист със сериозен опит и познания в областта на управлението на инвестиционни проекти. Той е и част от Инициативния комитет на кандидатът за кмет на София г-жа Мая Манолова.
По време на срещата Стефан Николов представи на дошлите в салона на читалището жители на Доганово и кандидатката за кмет на селото Ина Григорова. В обръщението си към хората тя сподели: “Живея в Доганово от 15 години, но познавам проблемите на това прекрасно наше село от най-ранна детска възраст. Баща ми е роден и отгледан тук. Образованието си получих в София, но през цялото време съм била неразделна част от хубавите и лошите неща на нашето населено място. Бях тук и по време на страшното наводнение през 2005 г. От детството си спомням, че тогава много от нещата бяха по-хубави, отколкото в момента. Тогава имаше асфалт по повечето улици, тогава беше построен Домът за деца, лишени от родителски грижи, училището, читалището. С времето се убедих, че сега само ползваме изграденото по онова време. И логично възниква въпросът: Какво сме направили ние за нашето поколение, за да може тук да се раждат повече деца и да живеят тук, а не да търсят големия град? Това е така, защото тук имаме проблем с транспорта, с намирането на работа. Въобще имаме проблем с условията на живот в Доганово. Аз съм щастлива, че израснах и живях в прекрасни условия в София, а през лятото идвах тук – при баба и дядо. Така можех да сравнявам условията на живот. Това, което в големия град е нормално – да имаш топла и студена вода, осветление по улиците и прочее, тук е едва ли не събитие. Никой в София не се занимава с това, че има канализация. Ние тук, обаче, страдаме, че въобще няма канализация. както и сме свикнали изобщо да няма вода в чешмите. А, когато има, тя е с много лошо качество. С моето семейство решихме да продадем апартамента в София и да се върнем в родния ни дом тук, в Доганово. Дъщеря ми се роди тук и аз се радвам, че не е израснала по софийските улици, а тук – сред красивата ни природа. След всичко казано досега логично възниква втория въпрос: Защо се изправям пред вас, като кандидат за кмет на селото? Смятам, че като икономист и юрист по образование мога да бъда полезна на всички вас. Не само за решаване на проблеми, за които всички се надпреварват да дават обещания, но също така имам изградени професионални и личностни качества, за да не ме спират нито личностни взаимоотношения, нито трудности, нито отговор от рода на „НЕ, НЯМА ПАРИ“. В нашия екип имаме професионалисти, които знаят и могат да организират процесите в намирането на допълнително финансиране на проектите. Професионалният ми опит ме е научил, че нищо не може да се случи, когато си сам. Нещата се получават, когато се работи в екип, когато има хора, които те подкрепят. Затова разчитам и на вас, жителите на селото. Затова предвиждам периодично да провеждаме срещи, всеки да сподели вълнуващите го въпроси и заедно да подредим приоритетите си. И заедно да ги разрешаваме. Нещата наистина могат да се получат, само когато човекът, застанал пред вас, искрено вярва, че неговият собствен, личен интерес е в синхрон с интереса на хората и всички заедно могат да се борят за решаване на проблемите.
На поставените от жителите въпроси отговаряха и присъстващите кандидати за общински съветници на коалицията. Особено настоятелно се поставяше и въпросът за завода за пластмасови отпадъци, за който Ангел Славчев, кандидат за общински съветник на Коалиция „Алтернативата на гражданите“, беше категоричен, че докато собствениците на завода не изпълнят всички екологични изисквания, заводът няма място там, а и изобщо подобен завод няма място в близост до населено място.

 5,305 total views,  2 views today

Facebook Comments
Сподели:

Оценете тази публикация.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации

Доц. Мангъров прогнозира кога всичко ще свърши най-накрая

Доц. Мангъров прогнозира кога всичко ще свърши най-накрая

Доцент Мангъров зарадва всички и даде надежда на всички ни за скорошно приключване на извънредното…
НАП с нови срокове за данъците и осигуровките

НАП с нови срокове за данъците и осигуровките

Cлeд oбнapoдвaнeтo нa Зaĸoнa зa извънpeднoтo пoлoжeниe, HAΠ излeзe c paзяcнeния пo мepĸитe, ĸacaeщи cpoĸoвeтe…
МВР предоставя бланка на декларация за придвижване през КПП в областните градове

МВР предоставя бланка на декларация за придвижване през КПП в областните градове

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на…
Изгражда се първият църковен център за деца в нужда

Изгражда се първият църковен център за деца в нужда

Започна изграждането на първия у нас църковен център за социална рехабилитация и интеграция. Той се…